Ulovljena sta benda, ki bosta nastopila na velikem odru Škisove tržnice!

Prvi so si zmago priborili Smetnaki


Smetnaki so vokalno-inštrumentalni sestav šestih relativno izobraženih glasbenikov. Po navdušenju nad koncertom New York Ska Jazz Ensembla so se gimnazijski in glasbeni kolegi odločili ustvarjati glasbo blizu njihovim interesom. Kot entuziastični in nekateri tudi šolani jazzisti so te interese naravno združili v posrečen mix skaja, punka in funka. Žanrsko se sicer nikoli niso opredeljevali, glasba navadno nastaja kot odziv na situacije in kontekste, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju. Tako včasih v komad pade tudi kakšen reagge, hardcore, pa tudi pop.
Njihovo ime pri skoraj vsakem dvigne obrv, pri nekaterih celo obe.
 
Zakaj Smetnaki?
“Komunala nas ne sponzorira, tudi italijanske mafije, ki obvladujejo smetišča, ne. Smetnaki, brez črke j – lokalna jezikovna figura, seveda nujna, vsebujejo precej zanimivih vsebin, od obgriženih jabolk, ovitkov sladoleda, piksen piva in sladkih pijač. So žanrsko raznoliki, nepredvidljivi, pločevinasto pokajoči, nekaterim se zdijo nagnusni, vendar brez njih nihče zares ne more. Reči slednje za naš bend bi bilo rahlo arogantno, lahko pa brez slabe vesti potrdimo vse ostale navedke. Kaj v prihodnosti? Postavljamo hipotezo, da boste o nas še slišali in morda celo ne mogli brez!””

Na odru pa se jim bodo pridružili tudi viaEntropia

 
Šest članska zasedba iz Ljubljane je bila ustanovljena leta 2015, ko sta se na smučanju med vožnjo na sedežnici spontano pogovarjala bobnar in violinist. Danes skupina ustvarja predvsem pesmi s pridihom irske poskočnosti. V ospredju je keltski punk. Ime banda je izpeljanka izraza entropija, ki kot merilno nereda povzema razburkano ustvarjanje skupine. Skupina je zasedla 1. mesto po izboru publike na tekmovanju Šourock 2018 v Mariboru in 1. mesto po izboru publike na tretjem predizboru tekmovanja Bitka bandov 2018.

Finale Škisolova

Kdo bo nastopil na velikem odru Škisove tržnice 2022? Čaka nas še sklepno dejanje Škisolova – finalni izbor, na katerem se bodo bendi v živo pomerili med seboj pred publiko in strokovno žirijo.🎸🔥
🎸 Četrtek, 24. 3. – Prulček – ob 19. uri – vstop prost!
POTRDI UDELEŽBO NA FINALNEM OBRAČUNU!

Finalisti Škisolova 2022

Zaradi rekordnega števila prijav, smo letos (s FB glasovanjem in strokovno žirijo) izbrali kar 6 finalistov:

• ŠKIS band,
• Patroni,
• Smetnaki,
• Pamži,
• Ekvorna in
• viaEntropia.

 

Zmagovalca pa bosta letos 🔥 dva benda! 🔥 Vsak od njiju prejme praktično nagrado s strani Pivovarne Union in edinstveno izkušnjo nastopa na Škisovi tržnici.🔥Pomagaj nam izbrati najboljšega🔥

MARSIKAJ SE JE SPREMENILO, A ŠKISOVA OSTAJA – V ŽIVO

Po dveh letih se tradicionalna Škisova tržnica vrača v svoji polni obliki. Letos bomo lahko največjo prireditev za mlade na prostem v Sloveniji obiskali 5. maja 2022 v živo. Prav tako pa so že odprte prijave za Škisolov, tekmovanje za mlade glasbene skupine, ki si z zmago priigrajo nastop na velikem odru Škisove tržnice 2022.

5. maj bo dan za raj, 5. maj bo dan za Škisovo tržnico!

Tržnica, kjer vas namesto branjevk s solato za stojnicami pričakajo nasmejani študentje, ki z navdušenjem predstavljajo lokalne specialitete vseh koncev Slovenije, v večernih urah pa se pred prihajajočimi izpitnimi obveznostmi s prijatelji še zadnjič sprostijo ob zvokih največjih imen slovenske in tuje glasbene scene. Govorimo seveda o Škisovi tržnici!

Škisova tržnica je tradicionalna prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) skupaj s študentskimi klubi, mladinskimi organizacijami in študenti. Prepletanje slovenske in mednarodne kulture in kulinarike obiskovalcu ponuja nepozabno doživetje čez celoten dan, zvečer pa se Škisova tržnica spremeni v prostor odlične glasbe in norih doživetij.

Škisova tržnica vzbudi edinstveno vzdušje za vsakega posameznika. Preboj na glasbeno sceno in nastop na glavnem odru Škisove tržnice pa vsako leto omogoči tudi mladim glasbenikom. Zato mladi bandi pozor! Če želite nastopiti na enem največjih odrov na prostem, se prijavite na letošnji Škisolov 2022. Razpis za neuveljavljene skupine, ki si želijo nastopiti na Škisovi tržnici 2022, traja od 7. do 28. februarja 2022.

Skupina mora za sodelovanje na Škisolovu izpolnjevati naslednje pogoje: 

  • najmanj 3 avtorske skladbe; 
  • najmanj 1 posnetek / demo posnetek avtorske skladbe; 
  • zmožnost najmanj 30 minutnega nastopanja v živo; 
  • vsaj polovica članov skupine mora imeti status dijaka ali študenta.

Prijavni obrazec se nahaja na povezavi: https://forms.gle/QpDeBhxZqXmaYLdz8

Do 6. marca bo strokovna komisija izbrala 4 najbolj obetavne skupine, ki se bodo med seboj pomerile na finalnem predizboru v Prulčku 24. marca 2022. Prav tako bo od 1. do vključno 6. marca potekalo glasovanje s Facebook všečki, preko katerega si bo mesto na finalnem predizboru zagotovila še ena skupina – vseh skupin, ki se bodo pomerile na finalnem izboru bo pet.

Škisolov bo svojega zmagovalca okronal s pomočjo strokovne žirije in publike, ki bo obiskala dogodek. Skupina, ki bo obiskovalce in strokovno komisijo najbolj prepričala, si bo zagotovila nastop na velikem odru Škisove tržnice 2022.

Zato rezervirajte 5. maj, dan, ki bo ponovno edinstven in nepozaben. Saj kot pravi “stari rek”, “Če nisi bil na Škisovi tržnici, nisi pravi študent!” 

Več informacij o Škisolovu:

​​Miha Kolmančič

Večerni program na Škisovi tržnici 2022

miha.kolmancic@skis-zveza.si

Več informacij o Škisovi tržnici 2022:

Maruša Pajer

Vodja protokola in odnosov z javnostmi na Škisovi tržnici 2022

marusa.pajer@skis-zveza.si 

+386 70 705 534