DOBRODELNA ŠKISOVA

Škisova tržnica že vrsto let sodeluje z različnimi dobrodelnimi organizacijami, zato tega nismo pozabili niti pri spletni različici. Od 11. 5. do 11. 6. 2020 poteka dobrodelna akcija, kjer lahko z nakupom majčke ali puloverja pomagate družinam v stiski. Celoten dobiček bo namenjen dobrodelni organizaciji Anina zvezdica, ki pomoči potrebnim že vrsto let riše nasmehe na obraz. Skupaj s partnerjem Škisove tržnice VibeIt, ki imajo v svoji ponudbi visoko kvalitetna in udobna oblačila, bomo na transparenten način s pomočjo Anine Zvezdice namenili sredstva vsem, ki jih je čas epidemije še toliko bolj prizadel.

Dobrodelnost v prvi vrsti sodi v sklop splošnega osveščanja mladih, zato smo navdušeni tudi nad nadgradnjo projekta Anina zvezdia 2.0, kjer bodo poleg donacij v obliki hrane sprejemali tudi finančne donacije. Ker pa je najpomembneje, da je dobrodelnost transparentna, bodo s pomočjo najnovejše tehnologije blockchain lahko dokazali, da je dobrodelnost lahko popolnoma sledljiva, tudi kadar gre za finančne donacije. To želijo dokazati z Anino zvezdico 2.0 in z globalnim, krovnim projektom Truhoma platform, s katerim bodo v dobrodelnosti postavili nov, globalni standard.

Ker se tega zavedamo tudi pri Škisovi tržnici, smo izjemno ponosni, da lahko sodelujemo z organizacijo, ki postavlja nove temelje na področju dobrodelnosti.

Kam je lansko leto šel denar, zbran z vstopninami?

2016: »Del denarja, zbranega z vstopninami, smo namenili dobrodelno-humanitarnemu projektu Marka Soršaka Sokija 20 za 20, v sklopu katerega so v enem letu z glasbili obdarili več kot 20 OŠ širom Slovenije.« “V sklopu Škisove tržnice smo z glasbili opremili dve osnovni šoli: Osnovno šolo Vič in Osnovno šolo Dob. ”

2017: “Tudi lani smo del sredstev, zbranih z vstopninami podarili projektu Marka Soršaka 20 za 20 in s tem tudi zaključili enoletno sodelovanje Zveze ŠKIS, študentskih klubov in projekta. Bistvo projekta je slovenske osnovne šole opremiti z glasbili in tako mladim nadobudnežem omogočiti prvi stik z aktivnim (po)ustvarjanjem. V sklopu Škisove tržnice bomo z glasbili letos obdarili OŠ Ledina v Ljubljani.”

2018: “Lansko leto smo začeli ustvarjati novo zgodbo z Anino Zvezdico. Podarili smo hrano in živila v vrednosti 1000 eur.”

2019: “Pri Škisovi tržnici  smo se odločili, da sredstva v višini 1000 eur podarimo Anini Zvezdici, ki je dobrodena organizacija, katera sprejema materialne stvari. Živila bodo potem pravično razdeljena med družine in otroke, ki so socialno ogroženi in potrebujejo pomoč.”

 

Kako pa boste letos izvedli dobrodelnost?

“Zaradi nastale situacije smo se pri Škisovi tržnici odločili, da celoten dobiček prodanega mercha Škisove tržnice namenimo dobrodelni organizaciji Anina Zvezdica, ki v tem času pomaga socialno ogroženim. Skupaj s partnerjem Škisove tržnice VibeIt, ki imajo v svoji ponudbi visoko kvalitetna in udobna oblačila, bomo na transparenten način s pomočjo Anine Zvezdice namenili sredstva vsem, ki jih je čas epidemije še toliko bolj prizadel. ”

 

Kako boste zagotovili, da bodo sredstva prišla v prave roke?

“Anina Zvezdica je ena izmed večjih dobrodelnih organizacij v Sloveniji, ki pokriva celotno območje Slovenije in deluje na svojem področju korektno in pravično. Po dogovoru z Anino Zvezdico bodo nakupljena živila in stvari dostavljena v prave roke, do tistih, ki so pomoči najbolj potrebni.”

Sodeluj pri dobrodelnosti Škisove tržnice z nakupom oblačila.