Škisova tržnica z razpisom na lovu za mladimi glasbenimi skupinami

Stran za medije.

20 01-2017
Škisova tržnica z razpisom na lovu za mladimi glasbenimi skupinami

Še pod vtisi lanske Škisove tržnice, največje prireditve za mlade pri nas, ki jo je v enem dnevu obiskalo več kot 25.000 obiskovalcev, so priprave na izvedbo letošnje jubilejne 20. Škisove tržnice v polnem teku. Kot vsako leto pa Zveza ŠKIS tudi letos mladim glasbenim skupinam, ki še iščejo svoj prostor na slovenski glasbeni sceni, ponuja priložnost za nastop na velikem odru Škisove tržnice.

Škisova tržnica je prireditev, kjer se s pomočjo študentskih klubov, organizacij in študentov na enem mestu zberejo slovenska in mednarodna kultura, okusna kulinarika, odlična glasba in mladi ter mladi po srcu. V duhu sproščenega druženja se bodo obiskovalci v popoldanskem delu lahko povezovali ter spoznavali različne kulture. V večernem delu programa pa bo v ospredje stopila glasba. Organizator želi z izborom različnih glasbenih skupin zadovoljiti najrazličnejše glasbene okuse, prav tako pa mladim, še neuveljavljenim slovenskim glasbenim skupinam preko razpisa Škisolov dati možnost nastopa in predstavitve pred širšim občinstvom na velikem odru Škisove tržnice 2017. Razpis traja od 19. januarja do 16. februarja.

Skupina mora za sodelovanje na Škisolovu izpolnjevati naslednje pogoje:

 • najmanj 3 avtorske skladbe;
 • najmanj 3 demo posnetke z avtorskimi skladbami;
 • zmožnost najmanj 30 minutnega nastopanja v živo;
 • vsaj polovica članov skupine mora imeti status dijaka ali študenta.

Prijavo z upoštevanimi zgornjimi pogoji, fotografijo, opisom in internetno povezavo do skladb skupine do 16. februarja pošljite na e-mail samo.karlovcec@skis-zveza.si.

Do 26. februarja bo strokovna komisija izbrala 10 najbolj obetavnih skupin, ki bodo med seboj tekmovale preko družabnega omrežja Facebook. Glasovanje z všečki bo potekalo do 10. marca, ko bo znanih 5 skupin, ki bodo v živo nastopile na pred izboru za Škisovo tržnico. Pred izbor bo potekal 23. marca v Orto baru.

Škisolov bo svojega zmagovalca okronal s pomočjo strokovne žirije in publike, ki bo obiskala dogodek. Skupina, ki bo obiskovalce in strokovno komisijo najbolj prepričala, si bo zagotovila nastop na velikem odru Škisove tržnice 2017!

Kontaktna oseba:
Kristina Keber – odnosi z javnostmi na Škisovi tržnici 2016
E-pošta: kristina.keber@skis-zveza.si
Telefon: 040 828 755

 

Podobni prispevki

 • KOMU BO USPEL PREBOJ NA ODER ŠKISOVE TRŽNICE?
  20 03-2017
  KOMU BO USPEL PREBOJ NA ODER ŠKISOVE TRŽNICE?

  Do drugega četrtka v maju, ko se na Kardeljevo ploščad vrača Škisova tržnica – letos v jubilejni 20. podobi, nas ločita še slaba dva meseca. Ta četrtek, 23. 3. 2017, natanko 7 tednov pred največjim dogodkom za mlade v...

  Več...
 • 11. MAJA SE VRAČA NAJVEČJA ŠTUDENTSKA PRIREDITEV
  08 03-2017
  11. MAJA SE VRAČA NAJVEČJA ŠTUDENTSKA PRIREDITEV

  Na Kardeljevo ploščad se 11. maja vrača največja študentska prireditev pri nas, tokrat jubilejna, že 20. Škisova tržnica. V popoldanskem delu bodo obiskovalci lahko poizkusili kulinarične dobrote iz cele Slovenije, ki jih bodo na svojih stojnicah pripravili študentski klubi,...

  Več...