SAMO ŠE EN TEDEN NAS LOČI DO ŠKISOVE TRŽNICE

Stran za medije.

03 05-2018
SAMO ŠE EN TEDEN NAS LOČI DO ŠKISOVE TRŽNICE

Samo še en teden nas loči do Škisove tržnice, največje enodnevne študentske prireditve pri nas. 10. maja bo zelenica na Kardeljevi ploščadi obiskovalcem ponujala različne kulinarične dobrote iz cele Slovenije, ki jih bodo na svojih stojnicah pripravili študentski klubi v popoldanskem delu, in zaključek večera na dveh glasbenih odrih.

 

 

Škisova tržnica bo svoja vrata uradno odprla v četrtek, 10. maja, ob 12. uri, s tradicionalnim mimohodom 58 študentskih klubov in s pomočjo mažoretk iz Novega mesta in Pihalnega orkestra Litostroj. V sklopu uradnega dela bodo potekali tudi pozdravni nagovori in uradna predaja donacije Zveze ŠKIS dobrodelni organizaciji Anina Zvezdica.

 

 

Popoldanski del Škisove tržnice obiskovalcem ponuja pestro spremljevalno dogajanje. Regijski otočki, kjer se nahajajo študentski klubi, bodo ponujali njihove lokalne dobrote. Za vse tiste, ki so željni adrenalina, Škisova tržnica pripravlja tudi obratni bungee (ang. reverse bungee jumping), športni navdušenci bodo lahko tekmovali v različnih igrah, študentski klubi se bodo pomerili v regijskem tekmovanju, na sedmem otočku Škisove tržnice pa si boste lahko nabrali tudi izkušnje in poznanstva izven meja Slovenije, saj na Škisovo tržnico na Mednarodni otoček (ang. International Ocean) prihajajo tudi tuji študentje in organizacije.

 

 

V sklopu večernega programa se bo na dveh odrih — glavni in elektro oder — zvrstilo več kot 15 glasbenih izvajalcev za vse glasbene okuse. Koncertno dogajanje na glavnem odru bo otvoril Dare Acoustic, avtor himne Škisove tržnice, in zmagovalci predizbora Škisolova 2018 Nevermind. Za ljubitelje hip-hopa in rapa prihajajo na letošnji veliki oder Škisove tržnice Matter, Nipke, Trkaj in Challe Salle. Za nekoliko umirjene ritme bo poskrbel Vlado Kreslin, nostalgične pesmi bodo prepevali Zmelkoow, Big Foot Mama pa bo s svojimi uspešnicami poskrbela za odlično vzdušje. Za navdušence nad elektronsko glasbo se bodo na elektro odru zvrstili domači izvajalci Tim Urbanya, Alex Ranerro, na Škisovo tržnico prihaja tudi Sam Divine, BlueBird, zmagovalca tekmovanja Hej, DJ! Vala 202, večer pa bo zaključil Mike Vale.

 

 

Obiskovalcem Škisova tržnica v sodelovanju z MBILLS omogoča tudi nakup vstopnice, ki je praktično brezplačna. Z nakupom vstopnice z mobilno apikacijo mBills, bo posameznik dobil povrnjene stroške v višini nakupa vstopnice (3 evre). Več o nakupu vstopnice, si lahko preberete na spletni strani skisova-trznica.si.

Podobni prispevki

 • MEDNARODNI OTOČEK NA ŠKISOVI TRŽNICI 2018
  22 05-2018
  MEDNARODNI OTOČEK NA ŠKISOVI TRŽNICI 2018

  Od letošnje Škisove tržnice je minilo že deset dni, kljub temu pa so spomini še vedno zelo živi. 10. maj je bil dan, ko so Kardeljevo ploščad, na že 21. Škisovi tržnici preplavili študentje. Pa to ni bil le...

  Več...
 • Nikjer na svetu ni takšne tržnice, kot je Škisova tržnica
  17 05-2018
  Nikjer na svetu ni takšne tržnice, kot je Škisova tržnica

  Škisova tržnica je 10. maja postala dom mnogim mladim. Že 21. leto zapored je pričarala obiskovalcem ta nepozabni občutek, ki ga lahko doživiš samo na njej.   Škisova tržnica je kot dom. Ni prostor, ampak občutek.   Kakšnih 20...

  Več...
 • Nepozabna Škisova tržnica … zato, ker je občutek
  11 05-2018
  Nepozabna Škisova tržnica … zato, ker je občutek

  Škisova tržnica je že 21. leto zapored pričarala obiskovalcem ta nepozabni občutek, ki ga lahko doživiš samo na njej. Več kot 28.000 obiskovalcev, več kot 120 stojnic, 57 študentskih klubov, 16 nastopajočih in 14 ur nepozabnih občutkov. Škisova tržnica...

  Več...