O prireditvi

Že 18. leto zapovrstjo Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) pripravlja Škisovo tržnico, največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike, s pestrim popoldanskim ter večernim programom pa skrbi za dobro vzdušje in zabavo obiskovalcev.

56 študentskih klubov na tržnici predstavi svoje delovanje ter posebnosti in značilnosti kraja, iz katerega prihajajo.

V popoldanskem delu prireditve se obiskovalci lahko sprehodijo med klubskimi stojnicami ter spoznajo različne okuse in narečja Slovenije, se družijo in zabavajo ob odlični glasbi, predvsem pa občutijo utrip mladosti in študentskega aktivizma.

Škisova tržnica vsako leto gosti uveljavljena imena slovenske in tuje glasbene scene, priložnost pa dobijo tudi še neuveljavljene perspektivne glasbene skupine.

Pomemben del Škisove tržnice je njena mednarodna komponenta. Mladi predstavniki tujih držav so združeni na Mednarodnem otočku, kjer kulinarične dobrote in zanimivosti iz tujine predstavijo študenti iz zamejstva.

Z namenom promocije solidarnosti ter medsebojne pomoči organizatorji v kulturno-zabavno dogajanje vsako leto vnašajo dobrodelno noto. V želji po spodbujanju okoljske odgovornosti med mladimi so že pred leti pričeli tudi z ekološko usmeritvijo. Danes Škisova tržnica ni znana zgolj po svojem kulturnem in zabavnem konceptu, temveč tudi kot prva EKO prireditev za mlade v Sloveniji, ki s sprotnim ločevanjem, stiskanjem in odvažanjem odpadkov ohranja prizorišče čisto.

Prireditev se je od svoje prve upodobitve pojavila na več lokacijah po Ljubljani. Letos bodo študentski klubi svoje stojnice postavili 7. maja, na travnati zelenici Kardeljeve ploščadi za Bežigradom.

Program

Popoldanski del

Večerni del

Popoldanski del

Predstavitev študentskih klubov

Prireditveni prostor bo v popoldanskem delu rezerviran za stojnice, na katerih bodo klubi ponujali kulinarične dobrote in predstavljali zanimivosti domačih krajev.

Na mednarodnem otočku (International Ocean) bodo svoje zanimivosti in kulinarične posebnosti predstavile tuje države in študenti iz zamejstva.

Obiskovalci se bodo lahko udeležili športnih aktivnosti, tekmovanj, skočili z bungeejem, ter se od obilice adrenalina sprostili na chill-out otočku.

Dogajanje na glavnem odru

Za spremljevalni program na glavnem odru bodo v popoldanskem delu poskrbeli številni nastopajoči in gosti.

Večerni del

Glavni oder
Dare Acoustic
Greg & Domine
zmagovalka Škisolova
Imset
Banditi
Hamo & Tribute 2 love
Orlek
Mi2
Parni valjak
Klemen Klemen & T-Baggers
Help! A Beatles Tribute Band
Elektronski oder
15:00 - 20:00
CLAY CLEMENS, DJ A-Lone, DJ MC BERNY
20:00 - 21:30
THE LICKERZ
21:30 - 23:00
MATTEO KUNST
23:00 - 00:30
BLUBIRD
00:30 - 02:00
ALEX RANERRO

Prizorišče

Organizator

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) je organizacija, ki pod svojim okriljem združuje 51 študentskih klubov (in 5 pridruženih članov) iz lokalnih okolij po vsej Sloveniji. Pod njenim okriljem klubi vsako leto v začetku meseca v prestolnici združijo svoje ideje, zagnanost ter izkušnje iz domačih krajev.

Leta 1998 so se v Rožni dolini študentski klubi prvič zbrali, predstavili svoje delovanje ter z izjemnim vzdušjem poskrbeli, da je srečanje v naslednjih letih le še rastlo. V svoji pestri zgodovini je prireditev na enem mestu v enem dnevu uspela združiti že preko 20.000 mladih.

Danes klubi z izvirnimi predstavitvami in domačo kulinariko na stojnicah poskrbijo za pravi sejem slovenske kulture. Specifiko domačih krajev predstavljajo po regijskih otočkih, ki skupaj tvorijo Slovenijo v malem.

Klubi Dolenjske, Primorske, Gorenjske, Osrednje, 02 in 03 regije obiskovalce vabijo k druženju ter okušanju domačih dobrot. Glavno prizorišče popestrijo z igrami in tekmovanji, na mednarodnem otočku (International Ocean) pa tuje države in študenti iz zamejstva predstavljajo dobrote in zanimivosti iz tujine.

Dogajanje soustvarjajo tudi slovenske organizacije, ki promovirajo mobilnost mladih ter organizirajo izmenjave in študijske prakse v tujini.

Škisova tržnica je edinstven projekt, preko katerega Zveza ŠKIS v sodelovanju s študentskimi klubi spodbuja pozitiven odnos do slovenske kulture, narave in sočloveka, povezovanje in medsebojno spoznavanje mladih iz različnih okolij ter poudarja pomen mladinskega delovanja. S prireditvijo na enem mestu združi znanje, prakse, veščine in zabavo.

pomena nabiranja izkušenj.s

Za medije

 • 18 05-2015
  Majske igre 2015 se zaključujejo

  Majske igre 2015 se bodo zaključile 20. 5. s koncertnim dogajanjem na Zaključku Majskih iger 2015. Na Kardeljevi ploščadi bodo nastopile naslednje glasbene skupine: Diareja Eksploziv, Antioksidanti, Barbari, S.A.R.S. in D’neeb!

  Več...
 • Mednarodni otok na Škisovi tržnici 2015
  14 05-2015
  Mednarodni otok na Škisovi tržnici 2015

  Že 5. leto zapored je bil del Škisove tržnice namenjen tudi Mednarodnemu otoku, v angleščini poimenovanem International Ocean, na katerem so se predstavile različne države sveta in organizacije, ki se ukvarjajo s promocijo mobilnosti v tujini.

  Več...
 • Škisova tržnica privabila preko 22.000 mladih
  08 05-2015
  Škisova tržnica privabila preko 22.000 mladih

  Ko ozračje napolnijo kultura, kulinarika in zabava V Ljubljani se je včeraj odvijala že 18. Škisova tržnica. Zveza ŠKIS, 56 študentskih klubov iz vse Slovenije in s soncem obsijano prizorišče so na Kardeljevo ploščad privabili več kot 22.000 glavo...

  Več...

Kontakt

Matic Škufca
matic.skufca@skis-zveza.si
+38640262685

Uroš Schmuck
uros.schmuck@skis-zveza.si
+38631752646

Telefon :+ 38640 777 790 - E-mail : info@skis-zveza.si


Tvoje sporočilo je bilo poslano. Hvala!