O prireditvi

Že 19. leto zapovrstjo Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) pripravlja Škisovo tržnico, največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike, s pestrim popoldanskim ter večernim programom pa skrbi za dobro vzdušje in zabavo obiskovalcev.

56 študentskih klubov na tržnici predstavi svoje delovanje ter posebnosti in značilnosti kraja, iz katerega prihajajo.

V popoldanskem delu prireditve se obiskovalci lahko sprehodijo med klubskimi stojnicami ter spoznajo različne okuse in narečja Slovenije, se družijo in zabavajo ob odlični glasbi, predvsem pa občutijo utrip mladosti in študentskega aktivizma.

Škisova tržnica vsako leto gosti uveljavljena imena slovenske in tuje glasbene scene, priložnost pa dobijo tudi še neuveljavljene perspektivne glasbene skupine.

Pomemben del Škisove tržnice je njena mednarodna komponenta. Mladi predstavniki tujih držav so združeni na Mednarodnem otočku, kjer kulinarične dobrote in zanimivosti iz tujine predstavijo študenti iz zamejstva.

Z namenom promocije solidarnosti ter medsebojne pomoči organizatorji v kulturno-zabavno dogajanje vsako leto vnašajo dobrodelno noto. V želji po spodbujanju okoljske odgovornosti med mladimi so že pred leti pričeli tudi z ekološko usmeritvijo. Danes Škisova tržnica ni znana zgolj po svojem kulturnem in zabavnem konceptu, temveč tudi kot prva EKO prireditev za mlade v Sloveniji, ki s sprotnim ločevanjem, stiskanjem in odvažanjem odpadkov ohranja prizorišče čisto.

Prireditev se je od svoje prve upodobitve pojavila na več lokacijah po Ljubljani. Letos bodo študentski klubi svoje stojnice postavili 5. maja, na travnati zelenici Kardeljeve ploščadi za Bežigradom.

Program

Popoldanski del

Večerni del

Popoldanski del

Predstavitev študentskih klubov

Prireditveni prostor bo v popoldanskem delu rezerviran za stojnice, na katerih bodo klubi ponujali kulinarične dobrote in predstavljali zanimivosti domačih krajev.

Na mednarodnem otočku (International Ocean) bodo svoje zanimivosti in kulinarične posebnosti predstavile tuje države in študenti iz zamejstva.

Dogajanje na glavnem odru

Za program na dnevnem odru bodo poskrbeli slovenski in tuji izvajalci, dogajanje pa bodo popestrile tudi različne akrobatske in zabavne točke.

Večerni del

Glavni oder
17.00
Dare Acoustic
17.30
Captain Morgan's Revenge
18.15
Ars Groova
18.55
Connect
19.40
Društvo mrtvih pesnikov
20.30
The Capitols
21.15
Big Foot Mama
22.45
Gramophonedzie LIVE EXPERIENCE
00.00
Leteći Odred
1.05
Čuki
Elektronski oder
19.00
DJ Katy Isterika
21.00
Mc Goos & Avadox
22.30
Mike Candys
0.30
Vanillaz

Prizorišče

V nastajanju...

Organizator

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) je organizacija, ki pod svojim okriljem združuje 51 študentskih klubov (in 5 pridruženih članov) iz lokalnih okolij po vsej Sloveniji. Pod njenim okriljem klubi vsako leto v začetku meseca v prestolnici združijo svoje ideje, zagnanost ter izkušnje iz domačih krajev.

Leta 1998 so se v Rožni dolini študentski klubi prvič zbrali, predstavili svoje delovanje ter z izjemnim vzdušjem poskrbeli, da je srečanje v naslednjih letih le še rastlo. V svoji pestri zgodovini je prireditev na enem mestu v enem dnevu uspela združiti že preko 20.000 mladih.

Danes klubi z izvirnimi predstavitvami in domačo kulinariko na stojnicah poskrbijo za pravi sejem slovenske kulture. Specifiko domačih krajev predstavljajo po regijskih otočkih, ki skupaj tvorijo Slovenijo v malem.

Klubi Dolenjske, Primorske, Gorenjske, Osrednje, 02 in 03 regije obiskovalce vabijo k druženju ter okušanju domačih dobrot. Glavno prizorišče popestrijo z igrami in tekmovanji, na mednarodnem otočku (International Ocean) pa tuje države in študenti iz zamejstva predstavljajo dobrote in zanimivosti iz tujine.

Dogajanje soustvarjajo tudi slovenske organizacije, ki promovirajo mobilnost mladih ter organizirajo izmenjave in študijske prakse v tujini.

Škisova tržnica je edinstven projekt, preko katerega Zveza ŠKIS v sodelovanju s študentskimi klubi spodbuja pozitiven odnos do slovenske kulture, narave in sočloveka, povezovanje in medsebojno spoznavanje mladih iz različnih okolij ter poudarja pomen mladinskega delovanja. S prireditvijo na enem mestu združi znanje, prakse, veščine in zabavo.

pomena nabiranja izkušenj.s

Za medije

 • PODPORA AVTOBUSNE POSTAJE LJUBLJANA EKO KONCEPTU ŠKISOVE TRŽNICE TUDI V LETOŠNJEM LETU
  29 04-2016
  PODPORA AVTOBUSNE POSTAJE LJUBLJANA EKO KONCEPTU ŠKISOVE TRŽNICE TUDI V LETOŠNJEM LETU

  Škisova tržnica bo 5. maja največja enodnevna prireditev za mlade na prostem v Sloveniji. Z Avtobusno postajo Ljubljana imata kar nekaj skupnih točk. Predvsem jima je skupno, da sprejmeta številne mladih, za katere želita poskrbeti na najboljši in najlepši...

  Več...
 • 26 04-2016
  Škisova tržnica 2016: Medijske akreditacije

  Škisova tržnica, ki velja za največjo enodnevno prireditev za mlade na prostem v Sloveniji, 5. maja 2016 svoja vrata odpira že 19. leto. Tudi tokrat bo potekala na zelenici Kardeljeve ploščadi za Bežigradom. Obiskovalcem bo vstop dovoljen od 11.30...

  Več...
 • 5. maja v prestolnici kulinarične pregrehe iz vse Slovenije
  26 04-2016
  5. maja v prestolnici kulinarične pregrehe iz vse Slovenije

  Na Kardeljevo ploščad se prvi četrtek v mesecu maju vrača največja enodnevna študentska prireditev pri nas, Škisova tržnica. V popoldanskem delu se bodo obiskovalci lahko pregrešili s kulinaričnimi dobrotami iz cele Slovenije, ki jih bodo na svojih stojnicah pripravili...

  Več...

Kontakt

Matic Škufca
matic.skufca@skis-zveza.si
+386 40 262 685

Uroš Schmuck
uros.schmuck@skis-zveza.si
+386 31 752 646

Matjaž Vitkovič
matjaz.vitkovic@skis-zveza.si
+386 31 424 924

Miha Zupančič
miha.zupancic@skis-zveza.si
+386 40 152 786

Vesna Rehar
vesna.rehar@skis-zveza.si
+386 31 403 553

Eva Remic
eva.remic@skis-zveza.si
+386 41 968 870

Romina Gerbec
romina.gerbec@skis-zveza.si
+386 31 659 220

Tina Šoln
tina.soln@skis-zveza.si
+386 41 941 625

Jasna Kofol
jasna.kofol@skis-zveza.si
+386 51 217 631

Telefon :+ 38640 777 790 - E-mail : info@skis-zveza.si


Tvoje sporočilo je bilo poslano. Hvala!